Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

EET je pomsta státu svým podnikatelům, za to, že není schopen vybírat daně ve složitém systému, který není ani schopen zjednodušit.

4 0
možnosti

Ano. Ovšem s restauracemi a večerkami a stánkovým prodejem by se mělo něco dělat. Řešil bych to jednoduše - vyhnat pracovníky FÚ do terénu a tvrdě trestat (zákonné možnosti jsou dnes velké, pro opakovaný parazitizmus likvidační). Při zjištění, že tržby nodpovídají velikosti provozovny a počtu zaměstnanců. To dokáže spočítat žák 9. třídy ZŠ.:-)

0 0
možnosti

nechápu proč by se měl poctivý podnikatel bránit, když vše vykazuje, tak zase o tak moc nejde. Bude mít i snažší daňové přiznání, přehled, který mu vyjede z kasy. Já být poctivým podnikatelem tak ani moc nekřičím. Chytrý telefon už stejně skoto všichni mají koupený na firmu. Já mám zkušenost, že skoro žádný podnikatel nechce strvzenku vydat dobrovolně, pro jistotu se zeptá - potřebujete doklad? Právě je potřeba, aby se lidé naučili ty doklady automaticky chtít a tím se i podnikatelé převychovají. Zde platí taková nepsaná dohoda - já ti to dám trochu levněji a ty nebudeš chtít žádný doklad. Možná, že to zlevnění ani za to nestojí. Mám okolo sebe pár podnikatelů, nevím, ale pro mne slovo podnikatel má docela pejorativní akcent. Je to něco, jako když doktoři křičí, že doplácejí na své pacienty, přitom mají dva domy a jezdí v milionovém bouráku. Ve společnosti bychom se měli přibližovat principu zásluhovosti, pak by to třeba vypadalo jinak.

1 8
možnosti
Foto

Óóó, vy osobo vzácně naivní. :-)

1 1
možnosti

děkuji za článek,je opravdu velmi podivné že se s EET začíná u malých živností kteří ani nejsou plátci DPH , naproti těm co  požadují navrácení DPH za zboží které je fiktivně vyváženo mimo republiku viz nedávná akce s toaletním papírem.

2 0
možnosti

Přesně!R^ Co takhle evidence zubařů, lékařů? To jsou všichni vysokoškoláci, mají počítače v ordinacích, náklady budou mít v řádu stokorun.

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2188x
Zastupitel Olomouckého kraje, poslanec Parlamentu, místopředseda hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD). 

Seznam rubrik