Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J69a13r63a 88R13a30n96k

24. 10. 2015 0:46

Jedina zeme, kde ji vezmou;-€

0 1
možnosti

Do Ruska? Co je tohle za kec? Vždyť jen řekla, něco v tom smyslu, "tohle není normální, to už se můžu rovnou přestěhovat do Ruska" ;-)

2 0
možnosti

Již dávno je jasné, že tomu chlapovi s děckem vůbec nohu nenastavila. Spadl sám, když se vytrhl policajtovi a tím, že držel děcko měl těžiště moc vpředu, tak to prostě nezvládl a spadl sám. Situace, za kterou se kameramanka omlouvala, byla takové, že zezadu se na ni začal tlačit a valit dav. Jediné, co může člověk dělat v takové situaci, je, běžet stejně rychle s nimi, což s těžkou kamerou prostě nemůžete. Stejně za sebe neviděla, prostě instinktivně si dělala místo, jinak by šla k zemi a celé to stádo pak přes ni. Chtěla bych vidět někoho jiného v té situaci, kdy se to nečekaně zvrtlo a dav pronikl kordonem.

Proč do Ruska? Po té hysterické mediální masáži by těžko kde našla klidné místo a práci. Oni by si ji všelijací lovci senzací našli, ona je z branže a ví to. Kde vlastně najít aspoň dočasně nějaké útočistě? Moc toho na výběr nemá. Já na jejím místě bych ale zůstala v Maďarsku a šla dělat na nějakou dobu cokoliv, třeba pokladní do supermarketu, ona ta kauza časem vyšumí.

1 1
možnosti
Foto

Já bych to nezveličoval. Copak je ještě teď nějakou "celebritou"?

0 0
možnosti

...... tak to jediný sem ešče nezažil,- všeci vodpradávna zdrhali na Západ ať to bylo z jakejchkoliv pohnutek,- ale emigrovat na Východ ?!? ...... hmmm, jak vidno,- doba se sakramentsky mění VEU!

0 0
možnosti
Foto

I opačným směrem to jde. Viz. G. Depardieu.

0 1
možnosti

K90a60r96e36l 33M16a27s73e13k

22. 10. 2015 13:29

Dvě poznámky pro pana poslance:

1) Ta kameramanka uznala svou vinu a omluvila se.

2) Překročení státních hranic není zločin.

2 4
možnosti
Foto

Nelegální překročení státní hranice je přinejmenším přestupek, často i zločin. V Maďarsku to původně byl přestupek, dnes je to zločin. Bohužel si teď nejsem jist, jestli se tato událost stala před tou změnou, nebo až po ní.

3 1
možnosti

Celý mediální humbuk je způsoben dnešní dobou, IT apod..Já ovšem nechápu, že mají drahé mobily..a nevadí jim, že táhnou lidi na invalidním vozíku (hic!)...když my naše invalidy přesvědčujeme, jak jsou zdraví a nemají na nic národ...a na co tedy budou mít nárok takoví? A dotyčné novinářce se nedivím, protože ji uzavřely cestu k její práci kdekoliv v Bulharsku, aniž se nad ní někdo hlouběji zamyslel a bulharština ruština nejsou tak vzdálené jazyky. Já se jen těším, až firma HAMÉ bude vyučovat češtinu...

0 1
možnosti

;-D

A s maďarštinou jsou si ruština i bulharština úplně nejblíž... Tušíte vůbec o čem diskutujete?

4 0
možnosti

Neschovávejme se za chyby systému, abychom zakryli svá pochybení. Nic není černobílé a případ té novinářky hezky ilustruje složitost celé imigrační krize. Z některých záběrů je patrné, že se novinářka utíkajícího Syřana nedotkla, byť se o to evidentně pokusila.Jiné záběry ukazují, jak kope do jiných utíkajících lidí, dokonce do dítěte. Žena čelila zoufalému davu, zjevně zpanikařila, jednala pudově, možná chtěla ochránit kameru, možná sebe sama. Každopádně cítila ohrožení. Troufám si tvrdit, že se na její reakci mohl podepsat i její osobní negativní postoj k uprchlíkům, který je chápe jako nějakou nebezpečnou anti-civilizační sílu (vzhledem k tomu pro které médium pracovala) - to je moje spekulace. Situaci prostě nezvládla. Selhala jako profesionál i jako člověk, protože kopat do zoufalých lidí (byť konající nelegální činost) je špatné. Podnikat teď ale jakýsi "hon na čarodejnici", dělat z ní xenofobní monstrum, nebo naopak hrdinku a oběť systému, je chyba. Její čin je neomluvitelný, odsouzenihodný a zlý, ale lidsky pochopitelný. A to je na tom celém vůbec to nejsmutnější.

3 2
možnosti
Foto

Proč by byl neomluvitelný?

0 1
možnosti

P66a62v38e89l 91K55r60á64l

22. 10. 2015 11:53

Do lidí se nekope,nikdy,nikde a za žádných okolností.Pro někoho je teroristickou organizací An-Nusra,pro jiné Kurdská strana pracujících,pro jiného obě organizace,pro jiného žádná.Z profesionálního hlediska dost selhala,jako novinářka má být objektivní a o dané situaci jen informovat,a ne se do ní zapojovat.A poslední,že chce jít bydlet do Ruska?Stane se migrantem(to je pro Vás pane Fialo skoro odsouzeníhodné ne???)a dost to svědčí o její inteligenci.,stěhovat se do státu kde nám roste nacismus na způsob 3 říše přímo před očima a někteří zde tomu dokonce tleskají.Navíc její hysterie jak se omlouvala po činu,pak si ztěžovala...Ta holka to nemá v hlavě v pořádku

7 7
možnosti
Foto

Četla jsem někde názor profesionálního kameramana, který vyjadřoval pro kameramanku pochopení v tom smyslu, že na rameni drží celkem drahé vybavení a nekoordinovaná vlna lidí by ji docela slušně mohla zdemolovat.

Nikdo netuší, jestli i ta ochrana kamery byla v podtextu jejího činu, ale každopádně vidím, že zareagovala emotivně - zcela v souladu se situací. Viděla, že ten člověk se vytrhl policistovi (policii jako většina z nás patrně uznává jako represivní složku, která má právo člověka zadržet) a tak jednala ve smyslu "nápomoci" této složce. Stejné, jako když na Václaváku bude honit zloděje policajt a někdo z kolemjdoucích mu vypomůže a zloděje pošle k zemi. 

Proč se neustále popírá, že ti lidé konají protizákonně, že neakceptují pravidla států, kterými procházejí? Ani titul válečného uprchlíka (pokud jím skutečně jsou) jim k takovému chování nedává mandát.

Té ženy mi je líto.

13 7
možnosti

P19a38v61e45l 53K37r97á86l

22. 10. 2015 11:57

A ten člověk držel v náručí dítě!!!U hasičů máme jasně dané priority záchrany,nejdřív lidé,pak zvířata a jako poslední věci a zařízení.Tyto priority by měl chápat snad každý,co je cenější,zda-li lidský život,resp. dva a úcta k jinému člověku,nebo nějaká debilní kamera

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS