Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Budu-li chtít rozebírat vaše otázky na konci, tak Hamíd cestuje do Švédska proto, že autor komixu je švéd. Asi by to mohlo mít lepší odezvu, pokud by v různých jazykových mutacích cestoval Hamíd do jiné země. Proč cestuje na druhý konec světa? Zkuste se optat těch čechů, kteří skončili v emigraci za oceánem, proč nezůstali v Německu, Francii, Velké Británii, Itálii nebo Řecku ... prostě proto, že chtěli jinam. Mají volbu. I uprchlíci mají volbu, Listina základních práv a svobod nemluví o tom, že uprchlík musí o azyl požádat v první bezpečné zemi. Je to jen "nejsnažší".

O Chalífát strach nemějte, ten tu nastolit nepůjde ... Nevím proč mluvíte o multikulturním ráji ... jde o soužití lidí, nemyslím, že žijeme v ráji a nemyslím, že žijeme v monokultuře. Je příliš snadné někoho strhnout k tomu, že někdo je jiný a proto je špatný. Já si myslím, že je dobré učit děti toleranci. Sám své děti nevychovávám k nenávisti ke všemu cizímu. Nemyslím si, že každý, kdo je cizí je automaticky nepřátelský nebo neochotný přizpůsobit se zvykům země, kde žije nebo chce žít.

1 0
možnosti
ZH

Omyl. Špatný není nějaký konkrétní člověk (většinou, někteří špatní jsou ze své podstaty). Špatná však může být ideologie, kterou ten člověk zastává, či nosí v sobě. Co byste si asi myslel o nacistech, kteří by "utíkali" před jinými nacisty?

2 0
možnosti
LS

No, nejde někdy o úhel pohledu? Co byste si myslel o národu, který každý rok mlátí ženy klackem? Pokud to ten národ dělá se souhlasem zúčastněných, tak by to ostatním mělo být jedno ... dokud by tak nechtěl častovat naše blízké, nebo ne?

Pokud nacista utíká před nacisty, je to stále ještě nacista? Pokud nějaký aktér z IS utíká z IS, neutíká proto, že se mu to začalo hnusit? Nebo možná proto, že mu začalo jít o život. Nicméně nepletl bych islám jako náboženství, s fanatickými projevy nenávisti a ideologií. To jsou podle mě dvě různé věci. Ne každý němec byl nacista ... a ne každý křesťan byl nacista.

1 0
možnosti
ZH

Pokud se nějaká kulturní tradice děje se _svobodným_ souhlasem všech zúčastněných a nikoho tím nepoškozuje, pak do toho nikomu zvenčí nic není.

Pokud nacista "utíká" před nacisty do zemí, které chápe jako nepřátelské, pak je to stále nacista. Vypovídá to jen o tom, že se různé frakce nacistů mlátí mezi sebou. A nemotejte na hromadu každého Němce a každého nacistu, psal jsem o nacistech. Takový nacista má utéct do země, která je mu přátelská. Přesně to samé platí i pro muslimy - islám totiž není čisté náboženství, je to především politická ideologie, která je obléknuta do náboženského hávu, aby tím získala punc věrohodnosti.

Jestliže muslim utíká před IS, pak se mu nehnusí islám, ale jen je ohrožen nějakým jeho výkladem. Má tedy utéct do země, která je v souladu s jeho výkladem, ne do země plné nepřátel islámu. Pokud větší množství mladých muslimských mužů "utíká" do nepřátelské země, pak se jedná o jasnou invazi.

1 2
možnosti
JR

J26a22r43a 97R95a17n94k

23. 1. 2016 2:59

A jak ma kdo vedet, ktera zeme je plna nepratel islamu? Zatim to nikde nebylo v zadne Lonely Planet napsano, ale za cas to bude v te ceske, jeste s dodatkem, ze to ten pan, ktery je vulgarni, neumi ani poradne anglicky a vyhrozuje lidem, ze se jich neboji, jim vzkazuje, ze jdou do zeme, kde je 3/4 lidi nenavidi a dokonce chce strilet:-) Nejlepsi bude, kdyz date na hranice neco jako vstup zakazu pod trestem smrti.

0 0
možnosti
JR

J59a41r10a 38R32a79n14k

23. 1. 2016 2:55

Tezko proveditelne Zbisku, delo se trochu az na konci valky, ale jinak NE. To se neda dobre srovnat, lepsi uz je komuniste pred jinymi komunisty, protoze pokud vedeli, jak to dela batuska, tak mohli byt pristimi.

0 0
možnosti
JR

J16a91r25a 45R48a24n76k

23. 1. 2016 2:55

Prispevky se neukazuji a ja napsala ve jemne Zbysek i a nemohu to opravit;-(

0 0
možnosti
JR

J81a86r84a 61R18a20n41k

23. 1. 2016 2:53

Diky ceskym blogum a diskusi uz jsem prestala pouzivat zde slova: pravda, laska, - misto toho bude lez a nenavist, coz se stejne dnes nejvic nosi, misto slova kavarna - pajzl, nebo hospoda IV. cenove a ted jeste multikulturalismus - jsme kosmopolitni, nevadi mi zadna barva kuze a vyjdu s lidmi na celem svete, jen v Cine mne hned na letisti skvele ve smenarne osidil o 50.--Ca.$ a to mi skazilo trochu naladu na chvili, ale zasla jsem na masaz a sprchu a hned bylo lepe, mohu doporucit i vsem ostatnim:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2188x
Zastupitel Olomouckého kraje, poslanec Parlamentu, místopředseda hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD). 

Seznam rubrik