Radim Fiala

Svět je na ostří nože

16. 02. 2016 18:02:49
Turecko podle mého názoru tragický vstoupilo do konfliktu v Sýrii. Na záběrech vidíte ostřelování syrského území (Kurdů a vládních sil) z tureckých děl z tureckého území.

Rusko provedlo za týden více než 1 800 leteckých útoků proti islamistům v Sýrii. Následkem jsou těžké ztráty islamistů. Syrská armáda postupuje a spojila se s Kurdy. Blíží se úplné osvobození Aleppa (největší město Sýrie). Vládní jednotky jsou vedené ruskými poradci a znovu vycvičené a vyzbrojené novou technikou. Probíhá hysterická reakce USA, EU, Turecka, Saudské Arábie a dalších islámských zemí a samozřejmě prolhaných médií. Doslova vlny rusofóbie.

K břehům Turecka míří lodě NATO. Rusové uzavřeli moře u Sýrie a cvičí zde útoky letadel protilodními raketami. Do Sýrie míří ruské letouny průzkumu, nové MIGy pro syrské piloty a ruské supermoderní Su 35 a Mig 31BN. Demonstrují jasný záměr, nedat se zastrašit a zničit islamisty v Sýrii. Existuje jediný způsob, jak tomu lze zabránit. Turecko, Saudská Arábie a další islámské země musí odhodit naplno masku a poslat své jednotky do Sýrie, aby kryly ústup islamistů. Od skryté agrese přejít k otevřené agresi proti Sýrii.

Nepochybně na straně Sýrie zasáhne Irán a Irák. Posunujeme se k hraně velké války, před kterou varovali papež a patriarcha při svém setkání na Kubě. Turecko žádá podporu NATO. Turecké dělostřelectvo otevřeně podporuje islamisty na severu Sýrie. Nebezpečně se opět vyhrocuje situace na Ukrajině. Ukrajina soustředí vojska na východě a povstalci otevřeně mluví o novém útoku armády na Donbas. Rusko otevřelo v Moskvě zastoupení Kurdů a v Turecku propukly boje mezi Kurdy a tureckou armádou. Na východě Ukrajiny je zformována silná povstalecká armáda. Ruský jižní vojenský okruh je povolán do cvičení a Černomořská flotila je na moři.

Turecko, Saudská Arábie a Ukrajina mají jít lovit ruského medvěda. Poslali je na sebevražednou misi. Medvěd je větší a silnější, než vypadal před pár lety. Především Turecko a Ukrajina to nemusí přežít. Dnes jim nikdo nepomůže - ani ti kdo tuto hru rozehráli. Oni potřebují válku a lidé i národy jsou jim fuk.

Autor: Radim Fiala | karma: 37.13 | přečteno: 1254 ×
Poslední články autora