Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

No sláva. KONEČNĚ s tím někdo chce něco dělat. Tyhle množírny jsou facka do tváře poctivým chovatelům, kteří vydávají nemalé prostředky na testování a očkování svých zvířat. Internet je plný inzerátů typu "prodám bez PP po rodičích s PP". Sakra, co to je?? ;-O Proč zvíře nemá PP, když ho rodiče mají? Chtělo by to osvětu, aby lidé taková zvířata nekupovali!Vždycky tam bude něco špatně, když takové zvíře nemá nárok na PP.

2 0
možnosti
AK

Přeji hezký den a děkuji za Váš příspěvek i za Vašiiniciativu. Problematika množíren však, bohužel, nepostihuje jen psy. Dennodenněse v osvětových facebookových skupinách potýkáme s množiteli koček. Jde zejménao  rádoby čistokrevná zvířata bez PP - britské kočky, mainské mývalí,ragdoll... Tato plemena jsou mezi veřejností dnes velice populární, jsou všakčasto postižena řadou genetických a infekčních chorob a bez řádných testů(které jsou však nákladné) a hlídání problematických rodin je jejich chov velminehumánní - úmrtnost je vysoká. Jsou to velmi kruté a nevyléčitelné choroby.Množitelé také mnohdy chovají na svých zvířatech nelegálně. Často to jsou kočkys PP prodané na mazlíčka s podmínkou kastrace (tedy finančně výhodněji). Tutopodmínku poruší a pak množí bez PP dále. Inzerce je těchto koček bohužel plná aneexistuje legitimní způsob, jak takovému počínání zabránit. Kočky mají bohuželobrovské reprodukční schopnosti a taková zvířata bez PP a bez kontroly se dále množílavinově. Důsledkem toho je skutečnost, že situace v útulcích je kritická.

1 0
možnosti
KK

Ráda bych zmínila - s dovolením doplnila zajímavý článek, že opravdu zodpovědně a profesionálně se přípravou návrhu přísl. zákona zabývá Nadace na ochranu zvířat

1 0
možnosti
DT

Kéž by to bylo účinné. R^

0 0
možnosti
DP
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2188x
Zastupitel Olomouckého kraje, poslanec Parlamentu, místopředseda hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD). 

Seznam rubrik